Microsoft Teams med ekstern samhandling

I Teams kan man tillate samhandling også på tvers av organisasjoner. Inviter leverandører og lignende inn i Teamet og la de ta aktiv del i de delte ressursene.

Kjernen i Teams er et chat-basert arbeidsområde som inneholder gruppe- og privatmeldinger, med korte eller vedvarende samtaler. Innenfor hver gruppe kan brukerne opprette forskjellige kanaler for å organisere sin kommunikasjon etter emne. Hver kanal kan inkludere fra et par til tusenvis av brukere.

Innenfor en gruppebasert meldingstråd kan brukere planlegge tale- og videomøter - en arbeidsflyt som gir kontekstuell kommunikasjon. Brukere kan også redigere PowerPoint-filer i Teams-appen.

Funksjonen for gjestetilgang i Microsoft Teams tillater brukere å invitere personer utenfor organisasjonene sine til å delta i interne kanaler for meldingstjenester, møter og fildeling. Denne muligheten bidrar til å lette prosjekt-styring fra bedrift til bedrift.

Med Teams-appen kan brukerne ringe slik det var mulig med Skype for Business. Ved hjelp av tilleggstjenester lar det seg gjøre å ringe fra og til fast- og mobiltelefoner.